Serlachius-laajennus: Johtaja Pauli Sivosen mietteitä

Video julkaistu 14.5.2012

Gösta Serlachiuksen taidesäätiö julkisti vuonna 2010 päätöksen rakennuttaa uudisrakennus Gösta-museon yhteyteen Joenniemeen. Nykyisen Gösta-museon eli Joenniemen kartanorakennuksen tarjoamat tilat, noin 400 m2, ovat olleet näyttelytoimintaan riittämättömät.

Museon suunnittelusta järjestestettiin yleinen kansainvälinen suunnittelukilpailu. Ennätyssuositun kilpailun voittajaksi valikoitui espanjalainen MX_SI architectural studio.  Arkkitehtitoimiston ehdotus "Parallels" on paviljonkimainen puurakennus. 

Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen kertoo, mikä voittajatiimin suunnitelmassa viehättää. Voittajan valitseminen oli vasta rakennusurakan lähtölaukaus - nyt alkaa suunnittelu.
subtitle_iconTämä video sisältää tekstityksen Suomeksi          |       subtitle_iconThis video contains subtitles in English

1014 näyttökertaa